29 Kasım 2017 Çarşamba

Her kim olursan ol…

Bana ne senden!

Çünkü sen, Allah değilsin ki umurumda olabilesin ve umut taşıtabilesin.

Dilediğini yaşatıp öldürebilir misin; fayda yahut zarar verebilecek bir iradeye sahip misin; dilediğini doğru yola iletebilir misin; hidayet verebilir misin; ölümü ve musibetleri durdurabilir misin; geleceği bilip denetim altına alabilir misin; yarın ne kazanacak ya da kaybedeceğimi bilebilir misin; kötü düşünce ve davranışlarımı önleyebilir misin; hakkımda yazılmış olan kaderi değiştirebilir misin; bilgim ile amel etme özgürlüğü verebilir misin; dilediğini yüceltip alçaltabilir misin; dilediğin bir yazgı yazarak hayatımdaki tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracak daim bir müspetlik sağlayabilir misin; olasılık veya tahminden öte mutlak bir güce sahip misin; mal ve can garantisi sağlayacak bir bilen misin; dilemediğim felaketlerin musallat olmasını engelleyebilir misin; hasta olmamı önleyebilir misin; daima sağlıklı kalmamı sağlayabilir misin; yarın başıma ne geleceğini ve ne ile karşılaşacağımı bilebilir misin; bilebilmiş olsan da mani olabilir misin; istemediğim bir şeyden kaçıp kurtulabilme gücünü verebilir misin; rızkımı teminat altına alabilir misin; madem ölümü engelleyemiyorsun, nerede ve ne zaman öleceğimi, dolayısıyla yaşayacağım süreyi bilebilir misin; bilmediğin ecelim aşikârken, benim ile ilgili yapacaklarından faydalanabilmemin garantisini verebilir misin?

Öyleyse neden yaratıcı ALLAH’a değil de, yaratılmış olan insana güveneyim? Neden ALLAH yerine kula inanayım?

Böylece sen kimsin ki, laftan ibaret yapabileceklerin ile ilgili hiçbir kudretin yok iken, sana itibar edebileyim?

Senin bir saniye sonrası için bir garantin bulunmadığı halde benimle ilgili verdiğin sözlerin bir garantisi mümkün olabilir mi?

Dolayısıyla senin ne söylediğin değil ne yapabileceğin kıymet taşıdığından; GÖLGE ETME, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM!

Bir gün, Makedonya Kralı İskender, fıçıda oturan Yunanlı filozof Diogenes’in yanına giderek, “Bir dileğin var mı” diye sormuş. Diogenes de karşılık olarak; “Var, gölge etme başka ihsan istemem” diyerek dünyayı titreten İskender’i aşağılamış ve yanından kovmuştu.


“Yoksa sen onların çoğunun gerçekten söz dinleyeceğini yahut akıllanacağını mı sanıyorsun? Gerçekten onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar daha şaşkın haldedirler.” Furkan 44

Hiç yorum yok: