3 Aralık 2015 Perşembe

Türkiye neyin derdinde!

Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal ve Kırım’ı ilhak etmesiyle ABD ve AB, Rusya ile tüm çıkar ilişkilerini keserek ambargo uygulayabiliyor; Türkiye ise soydaşı Türkmen ve dindaşı Suriyeli Müslümanlar vahşice kırılırken Rusya’ya karşı bırakın ambargo uygulamayı, başta doğalgazı kesme, meyve, sebze ve bilumum ticareti sekteye uğrayacak tedirginliğiyle işbirliğinin devamı için debeleniyor.
   
Ey Türkiye! Batı’nın Ukrayna ile olan bağı ve yakınlığına bir bak; sonra da dön Suriye ve Türkmenlerle olan kopması imkânsız yarenliğe bir bak!

Ne görüyorsun?

Politikalarından anlaşıldığı üzere gördüğün; para her şeyi yapacak iddiadan para için yapılmayacak hiçbir şeyin olmadığı bir inanç! Dolayısıyla bir gözü dolar bir gözü Euro gören gözler yüzlere sirayet etmiş olsaydı, aynaların satılması yasaklanırdı!

Neden IŞİD’e düşmansın; Müslümanları ve masum insanları öldürmesinden değil mi? Peki, Rusya’da Müslümanları katledip masum insanları parçalamıyor mu? Öyleyse neden IŞİD terörist bir düşman da, Rusya ahbap bir dost? Bu meyanda Rusya’dan petrol almak meşru, IŞİD’den petrol almak mı gayrimeşru?

Sınır ihlali dolayısıyla düşürülen Rus uçağı akabinde gerginleşen ve küsen Rusya’yı tekrar kazanabilmek için atılan taklalar ne için? Rusya, Suriye’yi işgal edip Türkmenleri, Suriyelileri, din kardeşlerini, çocukları, sivilleri ve insanlığı daha beter katletmesi için mi? Peki, Rusya ile sürdürülecek ekonomik ve siyasi ilişkiler, katledilen binlerce insanın malından, canından, anasından, babasından, eşinden, çocuklarından ve vatanından daha mı efdal?

Neden Esed ve IŞİD’e duyulan düşmansı yüksek tepki, Rusya’ya karşı gösterilmiyor da kaşıkçı kavgası misali yüzeysel bir menfaat dalaşması ya da ezikliği yaşanıyor?

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin insani ve vicdani olmayıp tamamen maddi olduğu gerçeği öyle tescillendi ki, kör olana ne ayna, sağır olana da ne ses fayda sağlar.

Yeter ki para gelsin; Rusların katlettiği insanların canları cehenneme! 

Unutulmamalıdır ki, kalp boşaldıkça para hırsı artıp boşalan kalbi doldurur.

En bedbaht olanı da nedir biliyor musunuz; Rusya ambargo uygulamaya cüret edebiliyor da, Türkiye ‘aman’ diyerek menfaat ilişkileri bozulmasın diye adeta yakarabiliyor! 
  
Maalesef devlet başta olmak üzere halkımız öyle materyalistleşmiş ki, gözleri kör, kulakları sağır ve kalpleri katran kesilmiş.  
   

“Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.” Araf 179

Hiç yorum yok: