29 Kasım 2015 Pazar

Putin, bir sokak serserisidir!

Süper güç olarak addedilen bir ülkenin başında sokak serserisinin bulunabilmesi, o devlet ve milleti için fevkalade aşağılayıcı ve trajik bir durum olma yanı sıra halkının da seviyesini kanıtlar.

Bedeni insan şeklinde ama ruhu hayvandan da daha aşağı olan Putin, insani ve vicdani hiçbir değer taşımadığından fırsattan istifade edebilme adına yıllarca katledilen Suriye Halkının yanında olmaktan ise insanlığın insan olmayan numunesi Esed gibi bir canavarın safında yer alarak tek insan bırakmamacasına kıyıma girişmesi, zaten kim olduğunu kanıtlamaktadır.

Türkmenleri acımasızca bombalamalarına karşın Türkiye’ye gözdağı verme maksadıyla bilerek savaş uçaklarını topraklarımıza göndermek suretiyle sınır ihlalinde bulunması, doğrudan Türkiye’nin tepkisini test etme maksatlıydı.

Öyle ki, esasen tamamen düşman amaçlı sınırlarımızı ihlal eden savaş uçağını göndermesi ve ihtarlara yanıt vermemesindeki amaç, uçağının düşürülüp Türkiye’yi mücrim kılarak hedeflerine kolaylıkla ulaşmaktı.

Öncesinde büyük yatırımlar, projeler ve ekonomik birliktelik vaatleriyle Türkiye’yi etkilemeye kalkışmasının ardında Suriye’deki emellerine sessiz kalınma stratejisi yatıyordu.

Yoksa Putin’in ezeli düşman, hor ve bölge için rakip gördüğü Türkiye ile dost olabilmesi mümkün değildi. Hele amansız hasmı ABD ve NATO ile aynı safta yer alan Türkiye’nin kalkınması, zenginleşmesi ve güçlenmesi gibi samimi bir işbirliği imkansızdır. Ancak öyle bir izlenim vermek suretiyle hem Suriye ve Akdeniz’deki amaçlarına ulaşmayı hem de PYD/YPG’ye destek vermek suretiyle sınırımızda bir Kürt devleti kurdurmak ve Türkiye’yi parçalamak olduğu planları dâhilindeydi.

Zaten Esed ile işbirliğinin önkoşulu, Esed’in tartışmasız düşmanı olan Erdoğan ve Ak Partinin iktidardan düşürüp cezalandırmasıydı. Dolayısıyla Esed, ne kadar Erdoğan ve Ak Parti düşmanı ise, Putin de o kadardır. Bu sebeple önce Türkmenleri yok etmeye ve bölgeyi tamamen kontrol altına almayı hedeflemiş, sınıra da PYD/PKK’yı yerleştirerek Türkiye’yi bitirmeyi düşünmüştür. 

Herkes bilmelidir ki, Rusya’nın sahip olduğu nükleer silahları her ne olursa olsun Rusya korkaktır ve asla Türkiye ile savaşa girebilecek bir cesareti yoktur. Her bir Müslüman Türk’ün sahip olduğu atom bombalarına bedel olduğunu Türklerin birçoğu inanmasa da, onlar çok iyi bilmektedir.

İşte bundan böyle Türkiye’nin Putin’e karşı göstereceği duruş; ya Rusya’yı Suriye’deki emellerinden vazgeçirip ülkesine geri göndertecek ya da Türkiye’yi Putin’in mandası altına sokmakla bırakmayacak, Esed’e de diz çöktürecektir.
     
Sokak serserisi Putin’in Türkiye’ye karşı alacağı olası bir savaş kararı, daha düşünce aşamasında iken Rusya’da isyanı tetikleyecek ve Putin’nin taşlanarak layık olduğu sokak serserilerinin arasına döndürecektir.

Dolayısıyla Putin’in en büyük kozu olan nükleer silahları kullanmaya ne cesareti var ne de Rus halkı izin verir! Ki, Rusya’yı içeriden vurmak için tetikte bekleyen Müslüman gücünü ve Türkiye dostu Rusları da hatırlatmak isterim.

Her kim ne derse desin, Rusya’nın Türkiye üzerinde sanıldığı gibi bir ekonomik gücü yoktur. Asıl Türkiye’ye muhtaç olan Rusya’dır. Temelde neyi unutuyoruz biliyor musunuz; bizim ALLAH’ımız olduğunu. Buna rağmen kaygı duyulabiliniyor ise, Ruslardan ne farkımız kalır!

Şüphesiz her karanlığın bir sabahı; her müşkülâtında bir bolluğu; her şerrin de binlerce kat hayrı vardır! Ama her korkaklığın ve imansızlığın da mutlak bir zilleti vardır!

Putin bir terörist dahi olamaz. Çünkü teröristin bile bir duruşu ve onuru vardır. O öyle fırsatçı bir sokak serserisidir ki, ancak serserilerden çekinen ülkeler tehditlerine boyun eğer ve dayatmalarına kulak verir.

Madem savaş uçağının düşürülmesi, sırtından vurulmuş gibi bir ihaneti doğurdu; cesareti varsa o da bir uçağımızı düşürsün ya! Ancak Rusya Devlet Başkanı Putin, tıpkı sokak serserilerinin ruhuna sahip olduğundan onu cüret edememektedir. Nasıl ki, sokak serserisi güçlü birinden dayak yediğinde intikam alabilmek için o kişinin eşine, çocuklarına, malına, dükkânına, evine yahut aracına zarar vererek tatmin olmaya çalışırsa; Putin’de aynı serseri ruhu içinde işçilerimize, iş adamlarımıza, turistlere gibi eften püften şeylere saldırarak kendini tatmin etmeye ve Türkiye’yi eğdirmeye çalışmaktadır.

Asıl Rusya için hazin olan nedir biliyor musunuz; bir sokak serserisini devlet başkanı olarak sindirebilmesi. Oysa Rus halkı, böyle bir serseriyi hak etmiyor!


“De ki: Allah'ın bizim için yazdığından başkası bize asla erişmez. O bizim mevlamızdır. Onun için müminler yalnız Allah'a dayanıp güvensinler. Tevbe 51

Hiç yorum yok: