6 Temmuz 2016 Çarşamba

Ey iman edenler!

“Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi veli edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin kendileridir.Tevbe 23

80’li yıllarda devlet bakanı iken “flörtlük fahişeliktir” açıklamasıyla dostluk başlatıp yanında durduğum Cemil Çiçek adlı yakın bir arkadaşım vardı. Her konuda var gücümle kendisini desteklemeye çalışmış ama ben de laik bir Müslüman maskesiyle dolaştığım için İslam’ı tam manasıyla bilmiyor; her Allah ve Peygamber diyene muhabbet duyuyordum.

Daha sonra baskılara dayanamayan Cemil Çiçek, sözünden geri adım atarak özür dilemesiyle başlayan ilişkimizdeki soğukluk, işlerimdeki yoğunluktan öte iyice artmıştı. Aradan yıllar geçmesiyle birlikte Ak Parti de bakanlık yapmasıyla yollarımız bilvesile kesişti ancak eskisinden daha vahyi tahlil edebildiğimden İslam karşıtı düşünce ve davranışlarından dolayı niceleri gibi kendisinden öyle koptum ki, gölgelerinden rahatsız olur hale geldim.

Gerekçe ne olursa olsun eninde sonunda anladığım gerçek; politikacı sınıfına katılabilmek için öncelikle insanlık şerefinden soyutlanmak gerekir. Hele de bir Müslüman olarak seküler-laik düşünce, kural ve kaideleri sindirebilmek için okkalı bir münafık olmak gerekli. Dolayısıyla seküler-laik politika güden politikacıdan ne siyasetçi ne insan ne de Müslüman olamaz; olabilmesi de mümkün değildir.

Aslında din maskeli terörü ne IŞİD ne de başka bir silahlı grup yapmıyor; onlar din adına maskeye ihtiyaç duymadan şehadete koşuyorlar. Bu sebeple asıl maskeli olanlar, Allah’a ve indirdiği hükümlere itaat etmeyen  “politikacılar”’dır. Tıpkı Cemil Çiçek gibi!

Cemil Çiçek’in okuduğum binlerce küfrü açıklaması vardır ama bugün ki açıklaması, vahye apaçık bir saldırı ve inkârdır.   

Diyor ki;”Türkiye, din maskeli terörün, ülkenin birlik ve bütünlüğü açısından ne kadar büyük tehlike olduğunu gördü. Bizim farklı bir İslam anlayışımız var. Biz selefi değiliz. Biz din üzerinden bu türlü savaşların yapılmasını asla doğru bulmadık. Cahiliye döneminde bile, belli aylarda kan dökülmesi yasaktı. Bir de bunlara bakın. Ramazan gibi mübarek ayda, din adına hareket ettiğini söyleyen kanlı örgüt, insanları öldürüyor. Bunun İslamiyet ile ilgisi yok. Bu konuda yapılacak çok iş var. Evvela Türkiye’nin, nasıl bir İslam anlayışına sahip olduğunu bütün dünyaya iyi bir şekilde izah etmesi gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalışmaları var. DEAŞ (IŞİD) terörü ile ilgili hazırladığı bir rapor var. Bunun daha yaygın hale getirilmesi lazım. Sempozyumlarla, uluslararası toplantılarda Türkiye’nin, farklılığını iyi anlatması gerekir. Bu anlayışla arasına koyduğu mesafeyi çok iyi anlatması gerekir.

Anlaşılacağı üzere Cemil Çiçek, ayetleri inkâr edip değiştirmeye kalkışarak kâfir ya da müşrik olduğunu alenice ikrar etti. Ak Parti’de kaç kişi kendisiyle hemfikirdir bilemiyorum ama partide itibar görmeye devam etmesi onaylandığını işaret eder.

Söyle bakalım İslam maskeli Çiçek; Kur’an ile indirilenin dışında Türkiye’nin nasıl farklı bir İslam anlayışı olabilir? Türkler için yeni bir peygamber ve kitap mı indirilmeli; yoksa Kur’an’ı reform etmeyi mi düşünüyorsun? Din üzerinden yapılan savaşlara karşı çıkmakla cihada, yüzlerce savaş ayetine, din Allah’ın oluncaya kadar savaşılmasına, hakkın batıla üstün gelmesine, İslam’ın egemenliğine karşı çıkmış olmuyor musun; hatta Allah Resul’ün verdiği cihadları, öldürdüğü kâfirleri terörize yaparak aşağılamıyor musun? Dünyaya izah etmeye çalıştığın İslam, diğer dinlerle özdeşleşmiş bir İslam mıdır? Cihadsız ve şeriatsız İslam, vahiyle indirilen İslam olmadığına göre; Kur’an ile araya koymaya çalıştığınız dini anlayış nedir?  Türkiye bir İslam ülkesi yahut İslami bir rejimle mi idare ediliyor ki, Ramazan Ay’ında kan döktüğü gerekçesiyle şikâyet ettiğiniz cihad ehlinden farklı ne yapıyorsunuz ki, terör adına PKK/PYD/YPG’yı öldürebiliyorsunuz? Savunma amaçlı savaş, kan dökmekse siz de katil olmuyor musunuz? Ayetleri inkar edeceğine; eğip bükeceğine; reforma uğratmaya çalışacağına; vahyi dışı hümanist bir din kuracağına; neden Müslüman olmaya çalışmıyorsun?  

Sözde Müslüman olan Cemil Çiçek! Sen kimin adına yaşıyor; kimin adına çalışıyor; kimin adına hizmet ediyor; kimin adına bakanlık yapıyor; kimin adına mücadele veriyor; tanrın kimdir; peygamberin kimdir; kitabın nedir; Türkiye için biçtiğin din nedir?

“İnsanlardan bazısı, bir bilgisi, bir rehberi ve (vahye dayanan) aydınlatıcı bir kitabı olmadığı halde, sırf Allah yolundan saptırmak için yanını eğip bükerek Allah hakkında tartışmaya kalkar. Onun için dünyada bir rezillik vardır; kıyamet gününde ise ona yakıcı azabı tattıracağız. Hac 8


“De ki: Allah hakkında yalan uyduranlar asla kurtuluşa eremezler. Yunus 69

Hiç yorum yok: