27 Şubat 2016 Cumartesi

İnsanlık=Müslümanlıktır!

İnsan olunmadan Müslüman olunamaz! Nasıl ki görünüşteki bedenle insan olunamaz ise kimlikle de Müslüman olunamaz. Mahlûku insan yapan değerler ile insanı Müslüman yapan değerler aynı olmasından ruh ile beden misali birbirlerinden farklı düşünülemez.

Yaratıcısına aşk ve tazimde bulunmayıp sadakatle bağlanmayarak hükümlerine tumturaklı teslim olmayan halife olarak yaratılmış bir insan olamaz. Bu sebeple insan olunamadığından Müslüman da olunamamaktadır.

İnsan yaratılmadan önce yeryüzünde Allah’ı tesbih ve takdis ederek hamdeden melekler hüküm sürüyordu. İnsanın halife olarak yaratılması baz alındığında sıradan bir mahluk olmadığı aşikardır. Ne zaman ki, yaratıcısı Allah’a karşı benlik güderek başkaldırmış, hayvandan da daha aşağı sapkınlıkla yaftalanıp insanlıktan çıkarılmıştır.   

“Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir
 halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.” Bakara 30

Yaratık insan, yaratıcısı Allah’a kulluk yapması için halife kılınmış ama kendisine emanet olarak sunulan kıymetlerle şımararak öyle böbürlenmiş ki, yaratılmış olduğunu unutup yaratıcı olma heva ve hevesine kapılarak, arzu ve isteklerine göre hükümler koymaya cüret edip düzen kurmaya kalkışmıştır.  

Oysa insan, insanlığını kabul edip asla güç yetiremeyeceği yaratıcısına karşı diklenerek halifeliğini düşürmemelidir. Hilkatteki eşine kulluğu kabul edipte yaratıcısına kul olmayı reddetmesi, görünüşte insan şeklinde olsa da insan olmadığına kanıttır. Dolayısıyla insan olmadığından Müslüman olabilmesi de mümkün değildir.

Halifelik gibi bir imtiyaza karşı maymunlaşmayı tercih eden mahlûkata insan denilemez. Onların bilgileri, yetenekleri, yaptıkları, inançları, arzuları ve talepleri maymunlarınkinden farksızdır. Ancak abartıları farklılarmış görüntüsü verse de, maymunun muhakemesi ne ise, onlarınki de aynıdır.         

Onlar öyle korkunç yaratıktırlar ki, kimi kötülerin en kötüsü; kimi iyi görünen kötü; kimi iyilik adına kötülükte cebbar; kimi kötülükte fırsat kollayan iyi; kimi kötülük yapabilmek için iyilikle göz boyayan sinsi; kimi sözde iyi özde kötü; kimi kötülükle mücadeleden kaçınan iyi; kimi kendine zarar dokunana kadar hümanist; kimi kötülüğü meşrulaştıran iyi; kimi iyiliği kabullenmiş kötü; kimi nefsine göre iyi ya da kötü; kimi yaptığı iyiliklerle kötülüğünü gizleyen iblis; kimi kötülüğü kabullenmiş iyi; kimi iyilikle kötülük arasında menfaat kollayan riyakâr; kimi sömüren bir iyi; kimi nefse iyi, hak ve adalete karşı kötü; kimi hakkı ahiret için, batılı da dünya için rehber edinmiş münafık; kimi yaratıcı ALLAH’a karşı kötü, yaratık insana hatta hayvana karşı iyi.  

İnsanlık ancak yaratıcı Allah’a kulluk ve sadakattir. Müslümanlık da aynı olduğuna göre, insanlıkla Müslümanlık ayırt edilemez. Dolayısıyla vahyin emrettiği doğrultuda Müslümanlık şerefine erişen insandır; gerek Hıristiyanlar gerek Yahudiler gerek Hindular gerek Budistler gerek ateistler gerek sekülerist laikler gerek putperestler gerekse İslam maskesi altındaki münafıklar insan değil, hayvandan da daha aşağı sapkınlardır.

“Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.” A’raf 179

“Şüphesiz Allah katında hayvanların en kötüsü, düşünmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.” Enfal 22

“Yoksa sen, onların çoğunun gerçekten (söz) dinleyeceğini yahut düşüneceğini mi sanıyorsun? Hayır, onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar yolca daha da sapıktırlar.” Furkan 44

“Allah nezdinde hak din İslam'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın ayetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur.” Al-i İmran 19


“Kim, İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.” Al-i İmran 85

Hiç yorum yok: