5 Aralık 2010 Pazar

ABD'ye köleleri mi hesap soracak?

Wikileaks’te yayımlanan belgelerle ilgili Türkiye başta olmak üzere hükümetler aleyhinde faaliyette bulunan ABD emperyalizminin deşifre olmasına rağmen iddia edildiği gibi dünyayı sarsacak bir karşıtlık meydana getirmeyeceği ve boyunduruk altında zincirlere vurulanların tanrılarına başkaldıramayacağı mutlaktır. “Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir demokrasi hiçbir zaman varolmadı ve varolmayacaktır.” J. Jacques Rousseau

Sömürgeci faşistlerin egemen olduğu, halklarına ve değerlerine fiyat etiketi koyabilen politikacı materyalistlerin hak ve adalet gibi yüce kavramlarla hiçbir ilişkisi bulunmadığı icraatlarıyla aşikâr olup, sahne arkasındaki gizli pazarlık, çelme ve güvensizlikleri her ne kadar söylem ve görüntülerde aksini yansıtsa da ihanetsi gerçekler, Wikileaks belgeleri gibi sızıntılarla ortaya çıkmaktadır. Her zamanki gibi suçlu olan ihbarcı, masum addedilen ise suçlulardır…

Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki kötülüklerin ve entrikaların merkezi iktidarları değil de ifşaatçı ve direnişçileri bozgunculuk, teröristlik ve hainlikle suçlayabiliyoruz. Toplumların ABD’yi müttefiklerinden ayırıp tek başına suçlu ilan etmelerini de anlayamıyorum. Her türlü hilenin senarist ve oyunculuğunu üstlenenlerin birbirlerini yeren açıklamaları zaten bildikleri şeyler olup, kapalı kapılar ardındaki çekişme ve sevişmelerini açığa çıkaran belgeler, kendilerini zerre kadar etkilememektedir.

Asıl tedirginlikleri sokaktakilerin göstereceği tepki neticesi iktidarları kaybedebilme riskleridir ki, artık yığınlara dönüşmüş toplumlardan da insani bir duruş beklenemeyeceğinden gelişmelerin bir sinema filminden farksız bir sonuç doğurmayacağı açıktır.

ABD’ye asla boyun eğmeyen İran ve Kuzey Kore hükümetlerine, arkalarında duran halklarına ve emperyalizme karşı mücadele eden direnişçilere gıpta ediyor ve derin bir saygı duyuyorum.

Sarp ve sağlam kalelerde olunsa bile ölümün engellenemediği, ölmek ya da öldürülmekten kaçmanın hiçbir fayda sağlamadığı, belirlenmiş ecelin rahat ve saltanatsı döşeklerde dahi can aldığı bilinciyle hareket edenlerin ABD gibi çapulcu bir hayduttan korkmayarak diz çökmemeleri, dünyadaki insanlığı bitirmeyen tek nedendir. Hiçbir gerekçe şeytanla işbirliğine geçit vermez. Bu sebeple inancı, ırkı ve düşüncesi ne olursa olsun insan olan her kim; ABD ve müttefiklerine sevgi ve saygı duyar, çıkar hesapları yaparak zulümlerine destek verirse, o, insanlıktan çıkmış bir yaratıktır.

Dünyada işlenen her olumsuzluk gibi Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki çatışmanın sebebi de ABD’dir. Dolayısıyla Kuzey Kore’yi kayıtsız destekliyor, Güney Kore’nin ABD müttefikliği devam ettiği müddetçe beladan kurtulamayacağı, huzur ve güven içinde yaşayabilmesinin de mümkün olamayacağı tartışılmazdır.

Haksızlık ve adaletsizliklere karşı savaşılmadan barışın ve insanlığın inşası imkânsızdır. Barışı ve adaleti istemeyenler savaşa karşıdırlar. Dünyada ilk ve tek atom bombasını patlatıp yüzbinleri yok edebilen bir şeytanın semizlenmesine izin veren her iktidar ve toplum; dolaylı da olsa acımasız katillerin ta kendileridirler. Ölümün bir şekilde kendisine ulaşacağına iman etmiş insan, hiçbir nükleer silahtan ve barbardan korkmaz.

ABD, destekçi müttefiklerinin motivasyonuyla gürlemekte, oysa dik bir duruşla sabun köpüğünden farksız kaybolabileceğine şüphe duyulmamalıdır. Kendilerince savaştan kaçıp şeytana teslim olanlar; acaba depremlerden, hastalıklardan, afetlerden, kazalardan ve adi suçlulardan kaçıp kurtulabiliyorlar mı? Bir musibete karşı tedbir alırsın ama seni saran binlercesini fark etmeyerek oracıkta ya canını verirsin ya da sürünürsün…

ABD yeryüzündeki en amansız ve acımasız bir musibettir, dolayısıyla insaniyet adına mutlaka savaşılmalıdır…

Hayatı boyunca savaş kaybetmemiş ünlü İslam komutanı Halid Bin Velid; yüzlerce savaşa katılmasına rağmen şehit olamamanın üzüntüsüyle yaşamını sürdürürken, birgün hastalanıp yatağa düştüğü sırada başında toplanan arkadaşlarına şu son sözleri söylemişti.

Ömrüm savaş meydanlarında geçmiştir.
Vücudumun her hangi bir organı yoktur ki ok ve kılıç yarası almamış olsun.
Lakin canım yatakta çıkıyor.
Müjdeler olsun!
O savaştan kaçan korkaklara ki canım yatakta çıkıyor.

Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve rasûlühû!

Hiç yorum yok: