8 Aralık 2011 Perşembe

Milletin değil Aziz Yıldırım'ın meclisi...

Sporda şiddet ve şikeyle ilgili cezaların yetersizliğinden dolayı 6 ay önce yapılan caydırıcı değişikliği, Fenerbahçe Kulübünün şikeye karışması ve başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklanmasıyla lehlerine cezaların yeniden indirme girişimi, apaçık bir pespayeliktir.

Yapılan cehennemsi yanlışı fark eden Cumhurbaşkanının veto kararı dahi akıllarını başa getirmemiş, kıyametsi hatadan dönmek yerine adalete meydan okurcasına “Herkesin imzasının arkasın dursun” çıkışları, TBMM’nin milletin değil Aziz Yıldırım meclisi olduğu ortaya koymuştur.

Sanki tanrı gibi hatadan münezzehlermiş gibi söz ve imzalarının arkasında durmayı babayiğitlik telakki ederek inatlarını sürdüren AKP, CHP ve MHP, nasıl Aziz Yıldırım’ın boyunduruğu altında olduklarını kanıtlamaktadırlar. Bu, nasıl bir çıkar işbirliğidir ki, milleti ve adaleti doğrarcasına bir organize çete lideri Aziz Yıldırım için devlet itibar ve güvenirliliğini yok edebiliyorlar. Acaba cezalandırılmış her vatandaş için de lehte bir ceza indirim değişikliği yapılacak mı?

Yoksa, açık sularda gemimize saldırarak dokuz vatandaşımızı kalteden ve sağ kalan vatandaşlarımızı muhasara altına alan İsrail'i de mi akladınız?

Sözde milletvekillerinin lider tutsağında bulunmalarından kendilerini muhatap kabul etmiyor, dolayısıyla vicdanları ve vekillikleri doğrultusunda adil bir adım atamamalarını altın kelepçeli mahkûmluklarına yorumluyorum.

Haktan ve eşit adaletten dem vuran Başbakan Erdoğan! Koyu bir Fenerbahçeli olmanız ve Aziz Yıldırım’ın dostu bulunmanız, sizi kayırıcılığa ve adaletsizliğe iten bir gerekçe olabilir mi? Hani siz, farklıydınız? Hani siz, milletten ve adaletten yanaydınız? Hani siz, suçlulara müsamaha göstermeme taraftaydınız? Hani siz, çocuk ve kardeşleriniz aleyhine dahi olsa adaletle şahitlik edecektiniz? Bu durumda ittifak ettiğiniz CHP ve MHP’den ne farkınız var?

Daha fazla bir şey söylemenin laf ebeliği olacağı düşüncesiyle hem Başbakan Erdoğan, hem muhalefet liderlerine, hem de tutsak vekillere diyeceğim odur ki, bir saniye sonrası meçhul olan yaşamınızda adaleti kıyan davranışınızın bedelini çok ağır ödeyecek olmalarıdır. Merak etmesinler! Millet öçlerini alamaslarsa Allah'ları gereğini yapar...

“Adaletsiz bir ülke mezbahadan başka bir şey değildir.” G.Clemencau

Hiç yorum yok: